La cel de-al treilea atelier din data de 28 septembrie de la Casa Albă Independența Sibiu, derulat de biroul de arhitectură și urbanism A.PLAN, au fost prezenți peste 30 de participanți - urbaniști, arhitecți, reprezentanți ai instituțiilor publice locale, ai unor ONG-uri și ai mediului de afaceri local, precum și locuitori din vecinătate.
În cadrul atelierului a fost prezentată o sinteză a concluziilor întâlnirilor anterioare și rezultatele sondajului de opinie lansat la final de august, la care au răspuns peste 1200 persoane.
Dintre interesele conturate în cadrul atelierelor se remarcă: recâștigarea spațiului public, sustenabilitatea mediului construit, animarea zonei, decongestionarea traficului și acces prin spații pietonale, menținerea posibilității de desfășurare a activităților meșteșugărești, de mică producție și industrie ușoară, iar noile clădiri construite să fie la distanțe rezonabile față de vecini, cu interfață prietenoasă. Se preconizează o zonă urbană modernă, cu funcționalități diverse, activități socio-culturale, facilități care să creeze o axă de legătură cu centrul istoric al Sibiului, aflat la foarte mică distanță.
Sondajul a confirmat nevoia de spații socio-culturale și sportive și o preferință covârșitoare pentru moduri de deplasare blânde, spații conviviale și spații verzi cu vegetație arborescentă.
Al treilea atelier a adus în discuție 5 soluții conceptuale volumetrice sub formă de machetă. Acestea au fost analizate de participanții la atelier, evidențiind avantaje și dezavantaje ale fiecărei soluții. În final a fost votată o variantă preferată, pentru care au fost formulate recomandări de îmbunătățire.
Acest proiect de regenerare a sitului industrial este demarat la inițiativa Transilvania Investments, fondul de investiții care deține pachetul majoritar de acțiuni al societății Casa Albă Independența S.A. din Sibiu.
Următoarea întâlnire, ultima, va fi programată la începutul lunii noiembrie 2022.
11.10.2022



