O nouă direcție strategică pentru platforma Independența Sibiu

O nouă direcție strategică pentru platforma Independența Sibiu

La inițiativa Transilvania Investments, fondul de investiții care deține pachetul majoritar al societății Casa Albă Independența S.A. din Sibiu, s-a demarat un proiect de regenerare a sitului industrial din centrul istoric al Sibiului. Terenul cu o suprafață de 8.75 hectare se află pe fosta platformă industrială Independența.

Proiectul se află acum în etapă de consultare publică, fiind programate, până la sfârșitul lunii septembrie, 4 întâlniri în care autorități, oameni de afaceri, specialiști în arhitectură, cultură și domenii conexe, oameni din comunitate interesați își vor expune propriile idei legate de viitorul acestui spațiu unic în comunitatea sibiană. Consultările sunt structurate sub forma unui proces iterativ, în urma căruia se rețin principalele soluții, acestea urmând a fi incluse într-un set de recomandări atașat propunerii de masterplan al zonei. Metodologia utilizată- Urban Design Management – este un instrument de planificare urbană care pornește de la premiza că orice investiție este o oportunitate de a crea valoare pentru cât mai mulți, de a satisface dorințe, nevoi, așteptări, atât pentru dezvoltator cât și pentru comunitate.

În prezent, fosta platformă Independența este utilizată doar într-o proporție redusă, de sub 10%, prin spațiile ocupate de Tribunalul Sibiu și centrul de afaceri dezvoltat de companie în fostul corp administrativ.

01.09.2022

Newsletterul Transilvania Investments

Abonați-vă la newsletter pentru a avea acces la o sinteză a celor mai recente informații despre Transilvania Investments.

Subscribe Newsletter
magnifiercross linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram