Independența Sibiu – un proiect gândit împreună cu peste 1500 de sibieni

Independența Sibiu – un proiect gândit împreună cu peste 1500 de sibieni

La inițiativa Transilvania Investments se derulează unul dintre cele mai ample proiecte de reintegrare urbană a unui sit industrial din România ale momentului: Casa Albă Independența Sibiu. Ajuns, recent, la final, procesul de consultare publică a implicat peste 1500 de cetățeni ai orașului, care au luat parte la întâlnirile organizate sau au răspuns la sondajul de opinie pe tema destinație finale a celor 8 hectare de teren din zona istorică.

Decizia de a readuce în viața comunității spațiul fostei platforme industriale a Independența Sibiu s-a bazat, încă de la început, pe dorința ca viitoarea destinație să răspundă nevoilor comunității. În acest sens, în ultima jumătate de an, 4 ședințe de întâlniri comune la care au participat, printre alții, autorității, organizații neguvernamentale, urbaniști, arhitecți și cetățeni interesați. Fiecare dintre întâlniri a însemnat un schimb de idei privind strategia de dezvoltare viitoare a fostei platforme industriale.

În paralel, a fost realizat un sondaj online la care au răspuns 1237 de locuitori din Sibiu, prin care cetățenii au putut să-și exprime propriile opțiuni pentru destinația viitoare a spațiului. În majoritate, răspunsurile definesc ca necesare pentru cetățeni crearea în această zonă a unor spații verzi (83% din răspunsuri), spații pentru evenimente publice (64,4%) și clădiri cu destinație de co-working (25%).

Independența Sibiu este văzută, în viitor, ca o zonă destinată mobilității libere, cu străzi pietonale sau care prioritizează pietonii și transportul public. Principalele activități la care ar dori să participe în noul perimetru urban sunt recreative, cu destinație de relaxare sau acces la evenimente culturale.

Propunerile pentru masterplanul zonei vor fi definitivate în curând, iar funcționalitățile mixte definite în urma consultările publice vor fi incluse în propunerea către autoritățile locale. Conceptul dezvoltat are în vedere sustenabilitate economică și social-culturală, care să ofere o nouă zonă atractivă, complementară în centrul Sibiului.

10 noiembrie 2022

 

Newsletterul Transilvania Investments

Abonați-vă la newsletter pentru a avea acces la o sinteză a celor mai recente informații despre Transilvania Investments.

Subscribe Newsletter
magnifiercross linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram